Orthopedische schoenen

Als voetproblemen niet meer op te lossen zijn met steunzolen of aanpassingen aan de schoen, bieden orthopedische schoenen vaak uitkomst. Deze schoenen worden voor u op maat gemaakt. Een uitgebreid proces gaat hieraan vooraf, waaronder een voettechnisch onderzoek. Juist die voorbereiding is van belang voor het beste resultaat: een perfecte pasvorm en een optimaal loopcomfort. Zo brengen en houden wij u graag in beweging.

We vinden het belangrijk een schoen te maken die u in alle opzichten goed past. Dan denken we niet alleen aan het fysieke comfort maar ook aan de kwaliteit van het gebruikte materiaal en aan de gewenste modische uitstraling. Want er wordt nog vaak gedacht dat een orthopedische schoen alleen maar functioneel is. Niets is minder waar. U geeft aan wat voor model, kleur en type schoen u het liefste wenst: klassiek, sportief of trendy, alles is mogelijk!

Tijdens uw bezoek aan ons nemen we alle gegevens met u door, doen we een uitgebreid voetonderzoek en maken we afhankelijk van uw voetprobleem 2D en 3D afdrukken. Ook een loopanalyse behoort tot de mogelijkheden.

De levertijd van orthopedische schoenen is voor het eerste paar 8 tot 12 weken en voor een herhalingspaar 5 tot 8 weken. Uiteraard worden deze schoenen geregeld door ons gecontroleerd op functionaliteit en doelmatigheid. U ontvangt voor deze controles een oproep van ons.

De eigen bijdrage voor orthopedische schoenen wordt jaarlijks vastgesteld door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
In 2024 is de eigen jaarlijkse bijdrage: 
- volwassenen: € 130,00 
- kinderen tot 16 jaar: € 65,00