Steunzolen

Steunzolen is een verzamelnaam voor alle individueel op maat gemaakte voetbeddingen. Een steunzool is specifiek op uw problemen afgestemd en kan zowel ondersteunend, corrigerend als ontlastend werken. Niet alleen voetklachten worden verholpen; het komt ook regelmatig voor dat mensen met pijnklachten in enkels, knieën of rug geholpen zijn met steunzolen. Er zijn diverse soorten steunzolen (hard, zacht, kort of lang) en afhankelijk van de klachten wordt daar een keuze uit gemaakt.

Van de Laar Voet & Zorg heeft de beschikking over het PedCad systeem, een modern proces waarbij de steunzolen digitaal worden aangemeten. Uw voeten worden gescand met een 2 of 3 dimensionale scan zodat we een zeer nauwkeurige afdruk van de voeten kunnen maken. Deze digitale voetafdruk wordt bewerkt in een AutoCad syteem, dat wil zeggen digitaal getekend, aangepast en geperfectioneerd zodat u verzekerd bent van individueel ontworpen steunzolen waarmee uw voeten de meest ideale ondersteuning krijgen. Uw unieke zolen worden geproduceerd uit hoogwaardige materialen.

Steunzolen hebben het hoogste rendement in goede schoenen met de volgende kenmerken:

  • Comfortabel zittend
  • Liefst met vetersluiting
  • Voldoende ruimte voor de voorvoet
  • Stevige contrefort (hielomsluiting)
  • Uitneembaar voetbed


Gratis controle

Voet & Zorg biedt u gratis controles aan. U ontvangt hier een schriftelijke oproep voor. Bij kinderen tot en met 16 jaar worden steunzolen elke drie maanden gecontroleerd. U dient hier zelf een afspraak voor te maken.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0486-472100

De meeste zorgverzekeraars vergoeden steunzolen (gedeeltelijk). Meer informatie leest vindt u bij online vergelijker Independer en bij het overzicht van de zorgverzekeraars.